søndag 10. november 2013

Tanger

Endelig skulle vi til Marokko og Tanger. Lenge har turen vært tenkt på, men først nå kom den istand. Turen ble gjort sammen med en gruppe fra Norge. Vi reiste fra nordsiden via Tyrkia. Reisetiden for oss ble like lang som de som kom fra nord. Vi reiste gjennom to tidssoner. Nord-Afrika er stort i øst-vest retningen.
Vi landet i Casablanca dagen før. Lørdag kunne vi så møte opp på flyplassen og ta imot de andre. Etter et par dager i byen, satte vi kurs nordover i buss.
Hele turen gikk som planlagt. Hotellrom var bestilt via internett. Vi fikk alle steder en varm velkomst samt topp service. Når det kjøres en del mil pluss alt som skal sees og oppleves, blir man rimelig god og trøtt når kvelden kommer.


Ankomst og innlasting i bussen på flyplassen.

Vi er blitt servert god mat inkludert dessert. 

På dette hotellet bodde de første pionerene i 1955.
Tanger ligger helt nord i Marokko og man ser over til Spania. Middelhavet og Atlanterhavet møtes her. Hit dro svenske pionerer og startet sendinger. Det ble en rask ekspansjon de tre åra de fikk være i landet før myndighetene bestemte seg for å konfiskere alle utenlandske foretak. Men lederen den gang hadde forstått noe var på gang og de fikk ut alt utstyret noen timer før myndighetene banket på døra.

Gruppen som reiste sammen fikk en flott opplevelse av landet og i møte med mennesker. Både ble vi informert om kultur, natur, skikker og behov. Ingen av oss er i tvil om at Marokko vil være i oss lenge etter det vi har sett.


Tanger havn. Herfra kan man se over til Europa og Spania.



Vi passerte vakre fjell på over 2000 moh.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar