søndag 15. desember 2013

Kaldt i hele regionen.

Fra Jerusalem 12. desember.
Iskald trekk fra nord har skapt snørekorder. I Jerusalem er det kaos med snø. Men det er jo litt stas også med snømann og litt snøballkrig. Gaza-stripen får nedbøren som vann som gir oversvømmelser.



Kairo har fått snø. Det sies det er 112 år siden sist. Det spøkes med "hvor ble den arabiske våren av?". På skype ble jeg fortalt at de hadde i sist uke bare 8-9 grader på dagen og ned i 2 på natten. De kledde seg med alt de hadde av klær for å holde varmen. Bygningene er ikke satt opp for vintertemperaturer, de er iskalde for tiden.

Det er hardt liv for flyktninger fra Syria som bor i telt og dårlige hus. Mange fryser og det trengs ekstra varme samt tepper og klær. Det er særlig barn som lider. Her trengs det hjelp. Det er vondt å se på bilder og  på TV når mennesker fryser og ikke kan få bo der man hører til.

Kypros har hatt en kald desember. Snøen har lagt seg på fjellet og nattetemperaturene er nede i 4-5 grader i byen og -6 i fjellet. På tur i dag fikk vi en smak av kald trekk fra nord.


På Kypros ligger snøen ned i 1000 moh. Her fra en drueplantasje vi passerte i dag.
Gjenværende druer hang som tørkede rosiner, utrolig søte og kalde.


1140 moh og med utsikt til Troodos som har fått sin snø.

Arbeidsuken til Sunniva og Vibeke er over. De har fått sett arbeidet vi er en del av og aktivt deltatt med noen ulike oppgaver. Vi avsluttet uken med en liten kjøre- og strandtur. Maten kjøpte vi på McDonald før avreisen til Norge.

På tur til klippene mot Pafos og til en avskjermet strand nesten helt for oss selv.

Nå skal vi ha medietrening med mann fra Upper Egypt før jul.
Andre får besøk fra familie. Julehøytiden kan brukes til å pleie familiebåndene.
Men det er noen som ikke kan få sine på besøk. Da blir julen en understrekning av hvor sårbar man er når man har være nødt til å flykte fra hjemland og familie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar