søndag 23. oktober 2011

Act

Vi har vært i Tyrkia ei uke på konferanse. Dagene før gikk med til planlegging og forberedelser. 140 stk hadde satt av uka for å diskutere neste generasjons ønsker og muligheter videre i arbeidet. Temaet var "New Generation". 70 av deltakerne var under 30 år. Alt gikk helt topp og mange kontakter ble skapt og det ble gitt inspirasjon til hverandre. Mulighetene og utfordringene som revolusjonene i araberverdenen gir, ble drøftet og ideer utvekslet. Mange team og kirker har gjennomført tiltak som viser at de vil gjøre gode ting for landet sitt og for folket. De sier "Vi elsker vårt land og folk". Pågående arbeid ble presentert i plenum og etterpå i mindre grupper for de som ville ha mer detaljer.
Noe som slår meg i alle de historier som deltakerne fortalte og som er selvopplevd, viser at vi fortsatt skriver nye kapitler i Apostlenes gjerninger (Act). Fra vonde opplevelser med myndigheter, slekt og naboer til gode rapporter om forandringer og nytt liv. Det hele er gjenkjennelig fra det vi leser. Tyrkia-området var viktig i den første tid og derfor er det flott at vi kan dele dette nettopp der så mye startet. Noen av deltakerne var med på tur til Efesus og fikk sett byen som der er utgravd.
Ved avslutningen av konferansen tok folk flaggene og sang ut sin omsorg for Midt-Østen og Nord-Afrika.
Også barn måtte være med når begge foreldre deltok. 
Det ble ikke tid til soling for oss. Det overlot vi til katten.
Nå er det ei ny uke for oss på Kypros. Det er nok av etterarbeid etter konferansen. Kontakter skal følges opp. De som ønsket besøk, skal vi se på hva som kan prioriteres.
Vi fikk dele dette med ei gruppe fra Norge der bl.a. Margot og Evelyn fra vår heimplass, deltok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar