torsdag 26. juli 2012

Fastetid

Nylig startet fastetiden for muslimer. Vi har ikke dette på kroppen her. Men det kommenteres og merkes stort i de land der dette er påbudt. Folk er farligere i trafikken fordi konsentrasjonen er lavere og blodsukkeret er lavt. Tålmodigheten svekkes. Det er flere ulykker enn vanlig i denne perioden. De som har en annen tro i slike områder, opplever ofte vanskeligere tider. I fasten skal kroppen renses og det er jo en bra ting. Men faste og varme og uten drikke, det kan være direkte farlig for noen. Faste skal i vår tenkemåte være frivillig og helst skal ingen vite om det. Det er en personlig sak.
Fasten i Ramadan varer en måned og det spises og drikkes ikke fra solen står opp og til den går ned. Det blir til at de som kan, snur døgnet. De som jobber må jo avsted og klare dagens krav. Leste også at i OL som nå begynner, er dette et problem for en del utøvere.

Under fastetiden kan man ikke ha et slikt bord stående.
Bildet er fra bryllupet til Tora og Lodve i juni.

Ellers nærmer det seg vår ferie. Alle unntatt to medarbeidere avvikler ferie i august. Før den tid er arbeidsdagene travle for oss begge. Det har vært besøk, møter, forberedelse til høsten, kontakt med samarbeidspartnere, bønnebrev, regnskaper, halvårsrapporter etc.

Vi får rapporter fra krigen i Syria. Det er vanskelig for mange grupper som blir klemt mellom de stridende parter. Nylig ble viktige kristne ledere utsatt for angrep og drept. Ingen vet hvem som stod bak. Så hvilken vei dette tar for videre utvikling, tør ingen å spå selv om de fleste tror at det blir endringer i styresettet. Noen tror også at landet vil bli delt i to. Uansett, det er oftest vanlige folk som lider mest i krig. Og jeg tenker spesielt på barna som opplever denne utryggheten, hatet, motsetningene og uhyggen krigshandlinger medfører.

En vridd uttørket furu på Troodos.

Det er for tiden for varmt til å gå på tur på dagtid, bortsett fra i fjellet nær 2000 moh. Der er det svalere og fin temperatur. Kypriotene trives der i helgene, gjerne i telt i egne tilrettelagte områder. Vi har vært oppe med besøkende og gått litt et par helger i juli. Det er en fin måte å få vist fram øya på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar