lørdag 15. januar 2011

Grønn vinter.

Vi har nå jobbet oss igjennom første uka etter ferien. Det er mange gjøremål etter ferietid som skal tas igjen. Og det er nyheter som medarbeiderer skal oppdatere oss på. Hva har hendt disse dager? Hvilke rapporter forligger? Selvsagt er tragedien i Egypt nært oss. Urettferdig blir mennesker drept i bombeangrep mot en koptisk kirke. Vi leser om sympatien ett menneske klarer å få hjemme i Norge akkurat nå. Det viser at nordmenn bryr seg og har medfølelse. Men hva med alle de andre i verden som lider og forfølges urettferdig pga sin tro, identitet eller kultur. Ikke alltid skyldes det regjeringer, det kan også være lokale grupperinger, famileforhold eller andre lokale konfliktgrunner mellom grupper, som utløser forfølgelser. Uansett burde dette engasjert mange flere og vi burde gått i fakkeltog for disse.

Etter en uke med mye stillesittende arbeid og reiser, var det godt å våkne til en flott vinterdag på Kypros med sol og 12-18 plussgrader. Da lokket fjellet og vi gikk oss gode og varme. Bein og kropp har så uendelig godt av fysiske utfordringer. Fjelluften var klar, passe kjølig og det var støvfritt pga regnet som har vært i jula. Helt som i Norge på gode sommerdager. Bare det at dette er grønn vinter.....

1 kommentar:

  1. Så flott! Det ligner litt på Lundevannet! Grønn vinter? Her har vi "hvit sommer", ihvertfall så ligger snøen tross varmegrader og pøsregn..... Mye is og slaps, glatte veier og ulykker....
    Likevel mye folk på ShowIt, der temaet var glede (se web-siden!) og alle barna fikk utdelt hver sin perle. Sau nr 100 ble også gjenfunnet!
    Interessant besøk av Marit R søndag og mandag kveld. Hennes tema mandag var også tilfeldigvis en perle (en skatt, dere skjønner sikkert symbolikken) og glede!
    Lykke til videre i arbeidet!

    SvarSlett