fredag 21. januar 2011

Tornekratt og opprør.

Søndag ettermiddag gikk vi oss tur. Denne gang gikk vi ikke i oppmerket løype. Vi fant en skogsvei på 3-4 kilometer som var delvis gjengrodd. Da forstod jeg hva tornekratt kan forårsake av problemer. Våre utmerkede turklær hadde ikke en sjanse mot de kvasse og harde tornebuskene.  Buskene så uskyldige og myke ut. Første steg ut i et et kratt, gjorde vondt. Nedover skråningen ville det vært umulig å gått uten "panser" klær. Vers som "En plukker ikke fiken av tistler og høster ikke druer av tornekratt" eller "Isteden for tornekratt skal det vokse sypresser" kom jeg til å tenke på. Det er lettere å gå i einerbuskene heime enn i tornekrattene her.

Så har vi vært i busdagsselskap denne uken til en gutt som ble 4 år, født på min 50 års dag. Kaken smakte godt og vi blåste lysene ut sammen.

Uka har ellers vært preget av hendelsene i Tunisia. Opprøret ser ut til å ha overrasket de fleste. Det gikk så fort og man undrer på om det vil smitte til andre land i området. Det sies at denne revolusjonen ikke kunne vært mulig å gjennomføre så raskt, uten de sosiale mediene som Facebook eller Twitter. Sosiale medier gjør det mye lettere for enkeltpersoner å kommunisere på kort tid med et stort antall mennesker på tvers av grenser, avstander, meninger og kulturer. Opprøret har fått navnet "Twitter-revolusjonen". De sosiale mediaene har også gjort det lettere for journalister å få tak i bilder og informasjon. Det sies at det er langt flere som bruker Facebook enn som leser aviser i Midt-Østen. Skjønner vi egentlig hvor enorm innflytelse internett har ??? Snart følger "alle" med omtrent når hendelsene skjer, på sine PC-er eller mobiler. Det spøkes med at det er viktigere for beduinerne i dag å slå seg ned der det er mobildekning enn der det er vann til dyreflokken sin.

Alt dette gir meg tanker om hva som kan være i emning. Teknikken gjør det mulig for alle å se samtidig. Det trengs intet under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar