torsdag 21. april 2011

1. slåtten er over

Vinteren er grotid. Når regnet kommer, begynner graset å gro. Og nå er det tørking, bunting og lagring av neste års dyremat. Det er om sommeren og høsten det er behov for foring. Tørke og visne marker gir lite eller ingen mat til husdyr.
Fisk er det også godt med. Det serveres på forskjellige vis. Her er en variant der alt er stekt med unntak av innmaten. Sitron er alltid på bordet, både til kjøtt,fisk og grønnsaker.



Uka som er gått har vært preget av påskeforberedelser. Skolene har fri og flere virkesomheter er stengt. Både denne og uka etter påske er stille. Kypriotene feirer påske stort. Fasten tar slutt og de har store parader om Jesus sin lidelse, død og oppstandelse. I dag, skjærtorsdag, smelles det Judas salutter. Det  kastes krutt (Judas) e.l. på bål og det smeller. Ungdommene synes dette er helt topp og det går sport i å ha det høyeste smellet. Tror politiet har gitt opp å ha kontroll på dette. Etter oppstandelsesdagen hilser de hverandre med "Han er oppstanden" helt fram mot pinse.

Begge to har vi vært travelt med jobben. Det har blitt en Egypt-tur for meg sist helg med oppstart av et nytt prosjekt der. Nå ser vi fram til påskefri og skal få treffe igjen familie og venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar