mandag 11. april 2011

Jordbærsesongen er snart over.


Alt er ikke likt her i verden. På Kypros nærmer vi oss slutten på jordbærsesongen. De første bærene i februar, hadde lite smak. Det ble helst pynt og dyre var de. Nå er det mer sol og dermed mer smak. De er gode, men de slår ikke de nordiske bær som er vokst langsomt under mye lys og har dermed mer smak.

Sitrustrærne blomstrer nå selvom det ennå henger modne appelsiner på trærne. Og etter regnet i vinter, er nå Kypros vakker med blomster overalt. Så vet vi at når varmen og tørken kommer, blir det slutt med den prakten. Vann er en knapphetsressurs både for menneskene og naturen.

"Rock rose" blomstrer for tiden. De fleste er hvite, men her en lilla. Hele dalsider kan nå være dekket av disse plantene.
Denne uka er en norsk gruppe på besøk i Limassol. De skal ha utflukter på øya og bl.a. følge steder der Paulus gikk under sin reise for evangeliet. Det er nok av gammel historie. 

Med i gruppen er svigermor Esther og Lilly. De får helt sikkert en fin ferie- og opplevelsesuke.

Bildet viser mor og datter etter noen måneder siden sist treff.




Det er mye reising blant våre medarbeidere for tiden. Noe er utsatte reiser fra i vinter pga uroligheter. Vi skal tenke på vår sikkerhet, men samtidig er det tankevekkende at den vanlige innbygger må leve med uroligheter og spenninger. Men vi må bare være "føre var".

Jeg begynte med at jordbærsesongen snart er over. Men den avløses bare av en ny sesong med nye frukter og bær. Kan det være slik i livet også? Den ene fasen i livet avløses av den andre. Men en gang går vi inn i den siste fasen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar