fredag 26. april 2013

Hektisk innspurt før påske?

Påske? Nå?
Neste uke begynner den ortodokse påsken. I to uker er det skolefri. Påsken er den største høytiden i den ortodokse kirken. Mange prosesjoner, gudstjenester og feiringer skal holdes.

Det har hopet seg opp med oppgaver i april. Men med ekstra innsats og god hjelp til hverandre i teamet, går vi inn i mai med rimelig kontroll.

Vi har tatt avskjed med vår volontør dette året, Ester fra Sverige. Kake og gave hører med når endt oppdrag skal markeres. Ester har vært hos oss siden september i fjor. Hun har hovedsakelig vært med i tilretteleggingen og sjekking av programmene.,Oppgaven er glimrende utført. Hun fikk også med seg en tur til Egypt under oppholdet. Nå venter politisk arbeid og nye studier i Sverige.
Vi skal få hjelp i sommer av ny medarbeider fra Sverige.

Det gjelder å ha kontroll på at sendetiden er fylt opp.
Med PC og rett programvare, holdes det kontroll.

Arbeidslederen har alltid mange telefoner og e-mailer for å kunne
administrere slik at alle gjør og får gjort det som forventes.

En ny erfaring denne uka var et besøk på et verksted. Dvs jeg kom inn der selve servicen og reparasjonen foregikk. Ikke akkurat som jeg har sett før. Det var en ryddet plass i midten med "bukk" og alt nødvendig verktøy. Men på sidene lå det masse motorer, bildører, dekk og andre deler.

Alt kan komme til nytte en gang.....

Vi fikk inn en melding denne uken om at et våre program hadde blitt årsaken til at en jente fikk hjelp av domstolene til ikke å bli giftet bort til en mann over femti. Jenta hadde ennå ikke blitt teen-åring. Venner av henne hadde lyttet til programmet og fikk der tips som førte til initiativ for å få vurdert saken rettslig. Jenta unngikk tvangsekteskap og nå brukes denne sak for å hjelpe andre. Saken havnet i lokale medier og har gitt våre sendinger god reklame. Programskaperne har fått takkemeldinger og slike hendelser oppmuntrer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar