lørdag 15. juni 2013

Litt dyreliv.

Vi besøkte sist helg et rehabiliteringssenter for skadde og syke. Under oppholdet kom flere katter og "mjauet" etter mat. En av de pårørende fortalte de hadde for to-tre dager siden tatt med en kattunge heim for å gi den behandling for en øyesykdom. Hun ble så glad i katten at hun fikk tak i et dyrepass og hun tok kattungen med seg heim til Libanon. I dag fikk jeg se passet og bilder av katten på flyreise til et nytt heimland. Det er visst mye som går an.

Katten er og har vært viktig på Kypros. De innførte katter for å få bukt med bl.a. slangene. Et kloster kalles i dag for Kattekloster og mange turister kommer en tur dit. Nonnene tar godt vare på kattene, forer dem og lar dem "bo" der.

Fra Katteklosteret utenfor Limassol.

Det fins 8 sorter slanger. Denne er den farligste.
Den er tykk og treg til å bevege seg, men hogger lynkjapt hvis den blir truet.
Vi tok dette bildet på en av våre fjellturer.
De andre typene er enten uten gift eller bare litt (dvs ufarlige).

En kjempestor grasshoppe kikket på meg en morgen da jeg skulle inn på kontoret.

Torsdag fikk vi klarsignal til å starte sendinger til et nytt land senere i sommer. Pga krig og mye ødeleggelse, må det brukes andre kanaler enn vanlig i dag. Teamet som jobber med programinnhold, er i gang med forberedelser. Men vi skulle hatt litt mer penger.

Vår engelsk får seg noen prøvelser iblant. Det er lett å ta en norsk variant når man er usikker på ord og sammenstilling, men det går som regel bra. Folk forstår stort sett. De fleste av våre kontakter har engelsk som 2. eller 3. språk. Men når "alle" blir syke så kan det bli sagt slik at "The virus is walking around".
Misforståelser kan også lett oppstå. En avtale som jeg mente var tydelig til 7.30 ble oppfattet til 7. En halvtime unødig venting er ikke så bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar