fredag 13. september 2013

Peace at home, peace in the world

I besøk på Nord-Kypros står dette utsagn av det moderne Tyrkias grunnlegger, Mustafa K. Ataturk. Han la vekt på å modernisere landet og redusere religionens rolle. Han regnes som landsfader for Tyrkia. I dag er Tyrkia en av de 20 største økonomier i verden og er medlem av G20.

Skiltet står i byen Kyrenia i Nord-Kypros som er under Tyrkisk kontroll.

Grekerne og kypriotene er ikke spesielt glad i tyrkerne. Under konflikten i 1974 tok Tyrkia 1/3 del av Kypros. Sårene er dype enda. Når vi besøker den del av øya, er det lett å merke forskjell i kultur og at det ikke er altfor mye samarbeid. F,eks slutter mobilen å virke, kart og skilt matcher ikke fordi sør nekter å skrive de stedsnavn som tyrkerne har satt opp. Første gang jeg skulle lese kart, fant jeg ikke noen ting for kart og terreng stemte ikke.

To duer i Kyrenia. Kanskje fredsduer?

Fred er noe som er sterkt framme i nyhetene. Syria bekymrer også her. Nylig kom syriske jagerfly over Kypros og britiske fly gikk på vingene straks. Det ble ingen dramatikk, men likevel et varsko.
Vi har merket oss den verdensomspennende bønnekampanjen for fred. På nyhetene sendte paven oppfordringen ut og det ble en internasjonal aksjon.

Som avslutning på "Kick-Off" ble det kjøpt inn ferdige pizza.

Tirsdag avsluttet vi høstens 2 "Kick-Off" dager. Om kvelden ble kontoret gjort om til spiseplass og lekeplass for barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar