torsdag 5. september 2013

Innelåst

Så er ny sesong i gang. Etter en flott august i Norge, er vi tilbake til varme arbeidsdager. I neste uke er alle tilbake på kontoret. Vi vil få nye medarbeidere fra Sverige, men de kommer først i andre uka i oktober.

I løpet av ferien har kontoret blitt betjent hver dag. Noen dager har det kun vært en person på jobb. En dag brakk nøkkelen til toalettdøren. En bit stod igjen inne i dørlåsen og det var umulig fra innsiden å få den ut. Rommet er lite, av betong og uten vindu. Det ble ropt, banket og gjort forsøk på å sprenge seg ut. Mobilen lå på skrivepulten. Ingenting nyttet, ingen hørte, døren var solid. Det ble dårlig med luft. Man kan få panikk av mindre.
Omsider, etter en time kom det folk innom kontoret. Det ble en stor lettelse når de klarte å få lirket ut resten av nøkkelen fra utsiden og fant en ny til å få låst opp.


Gamle porter kan være riktig fine, oppmalt eller ikke og pyntet med blomster.

En fredet dør i en vernet bydel. Slike porter kan være sjarmerende.

Ting tar tid. Å få orden på papirer og oppholdstillatelse på Kypros, kan  være en lang prosess og gi overraskende vendinger. Det har en av våre egyptiske medarbeidere erfart. I august måtte han være igjen mens kone og sønn kunne reise og besøke familie. Uten godkjent arbeidstillatelse hadde han ikke fått lov å komme tilbake. Men nå skal dette komme på plass. Han føler det som han har vært innelåst på øya i sommer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar