tirsdag 28. januar 2014

St Paul's Bay

St Paul's Bay er en by på Malta med ca 15.000 innbyggere og byen har sitt navn pga at Paulus kom i land her under skipsforliset på vei til Rom. Det står at innbyggerne var uvanlig hjelpsomme og de tok seg av dem. Det står få vers om oppholdet på Malta, men dette førte til en forandring på øya. I dag er innbyggerne stolte av historien og de har forsvart sin tro opp gjennom tidene mot trykk fra arabiske erobrere. For turister er det en egen 3D film man kan se i hovedstaden, Valetta, om historien for Malta fram til i dag. Den er verdt å se om man er interessert.


En del av byen.


Det blåste kraftig og sjøen slo hardt mot strandkanten. 

Når det blåser på Malta, kan det være ganske heftig. Det er ikke anbefalt å gå for nær sjøkanten. Øya er liten, flat og det er lite som tar av for vinden. Så når Middelhavet har stormer, ligger Malta utsatt til. Men hovedstaden har en super havn og en molo som skjærer av bølgeretningen mot byen.


De lokale småbåtene er fargerike og har ofte øyne i fronten.

Det har vært 5 dager med mange folk å treffe på Malta i helgen. Mange kontakter er knyttet og det er saker som skal følges opp. Vi vil få gjenbesøk av noen av deltakerne på samlingen. Av sang gikk det på engelsk, fransk og arabisk. Måtte i alle fall ha nynnepause når det gikk på fransk, men også på en del av det arabiske. Det arabiske tegnspråk er ikke til å forstå, men når de oversetter uttalelsen til vårt alfabet med engelsk uttale, da kan vi henge med. De fleste står heller ikke stille når det synges.


(klikker du på et bilde, kommer det opp i større format og du kan også bla mellom bildene)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar