lørdag 4. oktober 2014

"I Norge er de opptatt med jordbær"

Det tar tid å bli fortrolig med en ny virkelighet. Etter 2 måneder hjemme skal det nå bli en kort tur tilbake til Limassol. Det er ei liste av saker som skal bli gjort på ei uke. Og det skal bli tid til å besøke venner og naboer. Man kutter ikke vennskap fordi om man flytter.

Overskriften stod i en norsk avis i sommer. Mennesker som opplever tøffe tider både med materiell nød, utrygghet og krig fikk en utfordring med å se på vårt land og hva folk var opptatt med.  Om det var jordbær eller ei, når de daglige utfordringer er forskjellige kan man undre seg hva andre er opptatt med. 4 år med møte med mennesker som lever livet i helt andre forhold og omgivelser, er noe av det mest berikende jeg har vært med på. Da betyr ikke "ting" noe særlig, men levende mennesker.


Limassol med sine mange blomstrende trær.

En god samtale på kafe midt i Kairo. 

Ved reisene våre, har det blitt mange samtaler om behov i arbeid, personlige saker, personalspenninger, ekteskap, økonomi etc. Noe av det siste jeg fikk være med på var når vår sjåfør inviterer ut på en kveldskaffe en varm kveld i Alexandria. Han hadde lyst å dele sin erfaring i kirkearbeid og den smerte han opplevde når ikke hans musikkstil ble akseptert. Slike hjertesukk kommer ikke uten å bruke tid til å bli fortrolige.


Det er fint når kontakten skapes og den gode samtalen kommer.
Her fra Alexandria.

Det er alltid noe å se på veien. Slike lass er verdt en studie.

I Egypt har Dina Farms utsalg mange steder.
Alltid et trygt og godt sted å kjøpe mat på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar