tirsdag 22. februar 2011

Internasjonalt

Kypros er flerkulturelt. Her er mange nasjoner representert. Gatebildet er tydelig på det. På søndager er det dagen for marked for de som kommer fra Østen. De jobber for det meste 6 dager i uken og da er søndagen fellesskapsdag og treffpunkt i byen med marked og sosiale samlinger. Ellers er det lite turister for tiden. De kommer nok om en måneds tid når våren er blitt mer varm og det er mer stabilt med sol.
Vi ble med på en gudstjeneste i Nicosia og det var en typisk flerkulturelt forsamling og med mange studenter.
Matservering og sosialt treff er fast rutine i slike forsamlinger. Det betyr mye for mange og mye frivillig arbeid gjøres for at andre skal få oppleve en god søndag.




Libya og Jemen er i nyhetssendingene. Særlig Libya opprører verden med en rå brutalitet og et strengt kontrolldiktatur mot egen befolkning. Nå kan dette regimet kanskje falle i grus hvis folket klarer å fullføre opprøret. Det er helt utrolig å være på Kypros mens det koker i land ikke langt unna. Landskapet av nasjonene forandrer seg i Nord-Afrika og i Midt-Østen. Hva vil det komme ut av dette? Våre kontakter, partnere og lyttere er svært opptatt av hva dette betyr videre. Det samme bør vi være som kommer fra Norge. Det er en ny vår over regionen. Det ropes på frihet og rettferdighet.

Det er en gryende vår her nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar