søndag 27. februar 2011

Kontraster og VM

Nordmenn og svensker har et spesielt forhold til ski. "Landskampen" er i gang, dvs VM er i gang i Oslo. Så får vi se hvem som stikker av med mest  medaljer av Sverige og Norge. Det blir en adspredelse i hverdagen for oss skandinavere langt borte fra snø og vinteridrett. Vi prøver å få de lokale til å forstå hva som foregår i nord med snø og vinteridrett.

Gleden over ski-VM med snø og gode vinteropplevelser, blir kontrastfylt når vi samtidig ser hva som skjer rundt oss. I Libya lider mange av frykt og mennesker drepes i den kamp som foregår. I New Zealand letes det etter overlevende i ruinene av sammenraste bygninger etter jordskjelvet. Så kontrastfylt er verden. Vi må vel leve med disse forskjeller, men det er vel ikke vanskelig å forstille seg hva som er viktigst. Det hadde vært bedre om folk i Libya fikk frihet, fred og et godt liv, enn om "vi" fikk noen medaljer.

Vi har samtalt med personer som lever inne i Tunisia. De forteller om forskjeller innad i landet. Nord og sør opplever friheten ulikt. Hvordan skal befolkningen takle den nye situasjonen? Just i denne uka ble også en pastor skutt. Det er tøffe forhold. Glem ikke Tunisia.

Mange iranere bor her på Kypros. Noen av dem har arbeid i gang for å hjelpe folk i sitt fedreland. Vi traff en leder denne uka som fortalte historier. Det er historier om personer som uredd hjelper andre, under som skjer og hvem som blir fengslet. Det var som å lese i Ap.gj. Media og internett er redskapet som brukes for å holde kontakt og gi folk oppmuntring og mot.


Bilde fra havna.  Mye symbolikk i denne skulpturen. En liten jordkule i et stort, evigt hjul. Båter og oljeplattform forteller om menneskers aktivitet. Det er sol og mørke skyer på samme tid.


1 kommentar:

  1. Caroline Michaelsen27. februar 2011 kl. 11:23

    Kjempe god blogg dokk lage:-)
    Klem <3

    SvarSlett