tirsdag 1. mars 2011

Mars

Denne uka begynte med tema kveld om menneskerettighetene. Kan de noen gang bli gjeldene i et muslimsk land? Hvordan er synet på liv, menneskeverdet, likestilling, tro og demokrati? Disse spørsmål er viktige nå når omveltningene skjer. Vi ser allerede at det ikke er lett å kaste noe for så å få alt bedre snarest mulig. Det vil ta tid, kanskje generasjoner. Hva skjer så underveis og hvilken retning tar dette? Det dukker opp krav om at "styresmaktene" skal gjøre mer for befolkningen, men det er vanskeligere å tenke seg hva den enkelte må gjøre for at den nye friheten kan bygges.

En ung mann bestemte seg for å delta på Tahir plassen i Kairo. Han ville gi vann og mat til folk der. Midt i sitt arbeid ble han rammet av ei kule som gikk inn på skrå under øyet. Faren jobber her på Kypros og han klarte å få sønnen sin til England for behandling. Vi håper det går bra. Det var millimeter om å gjøre før han hadde vært død.


Musikk og trommer må til i et opptog som dette.

I Limassol tenkes det karneval nå. Den årlige festen varer i over ei uke. Den innledes med grillkveld. "Alle" spiser kjøtt for dagen etter går man inn i fastetid før påsken. I den tiden skal det spises frukt og grønnsaker. Midt i denne tradisjonen, kommer det karneval i byen. Mange arrangementer holdes. Barneparaden var søndag og neste søndag er det hovdparaden. Byen stenger hovedgaten for å gi plass. Det kommer visst folk fra hele øya for å være med på dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar