torsdag 24. mars 2011

Alarm og trygghet

Vi har endret alarm i kontorbygningen. Nytt trådløst system gir oss litt mer trygghet. Sentralen passer på når lamper blinker. Vi oppgav normalarbeidstid, fra 8 om morgnen til 18 om kvelden. Det vi ikke tenkte på var at ansatte på alarmsentralen skulle passe slik på at vi blir sjekket om vi er utover normal tid. Og det er det nesten alltid noen som er, samt at vi har interne kurs- og møtekvelder. Slik kan det bli når man ikke kjenner firmakultur og tankegang fullt ut. Nå har vi kommet til endrede rutiner som passer våre behov.

Det er sikkert deilig å sove i vogna på bytur. Barn som stoler 100% på sine foreldre at de passer på, slapper av og "lader" opp mens bylivet støyer rundt dem. Slik skal det være ut fra vår tankegang og vårt ønske for barns oppvekst. Men det er ikke det for alle. Vi har fått hørt og lært om hvordan  mennesker i andre kulturer ser på barns levekår. Alle trenger trygghet.



Vi var i byen for noen uker siden og så på den årlige paraden. Barna storkoste seg over utkledninger, musikk og oppvisninger. Mange måtte opp på pappas trygge aksel for å kunne se. For oss var det fint å se hvorden alle generasjoner var med.

Vårt arbeid handler mye om å skape trygghet. De mange som gir respons og ønsker kontakt, søker oftest tryggheten gjennom tro. Men mange andre typer behov skal også dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar