tirsdag 15. mars 2011

Jordan

Vi landet i Amman, kun en times flytur fra Kypros. Hovedstaden i Jordan er på nesten 2 millioner mennesker. Et sletteland på en høyde på ca 8-900 moh. Første morgenen kom snøen på tvers i byen. Flaggene blaftret heftig. Dette har vært det kaldeste jeg har opplevd så langt her nede. Legger snøen seg på veiene, stopper byen opp. "Alle" går ut og leker, ble vi fortalt. Nå skjedde ikke dette denne gang.

Amman
Vi var invitert til å besøke nye mulige samarbeidspartnere, samt vi traff "gamle".
Vi kunne ikke la være å legge merke til at i dette landet betyr kongen mye. Bilder hang overalt. Gatenavn, hoteller etc var oppkalt etter kongefamilien. Noen protester forekom, men det var forløpig beskjedent. Kongens innstilling er at landets største ressurs, er "people". De har ikke olje. Vann er det også knapphet på. Folk og turister er viktig. Da må man innrette seg slik at turister kommer og at innbyggerne kan få være med og skape sin velferd selv.


Utsikt nedover mot Jordanelven.
Vi gjorde en liten tur til Mount Nebo siste dag. Det var fjellet som Moses satt på og så inn i landet som han selv ikke fikk komme inn i. Utsikten var upåklagelig. Jordansletten, Dødehavet, Jeriko og skimt av Jerusalem. Det er som å se innover jordens sentrum. Hvor mye har ikke skjedd her? Og det kommer helt sikkert til å skje mye framover også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar