torsdag 17. mars 2011

Myggen biter i mars

Det våres. Kaldværet ser ut til å ha gitt seg. Nå kan vi ta siesta i solen ute igjen og snart kan vi skru av oppvarmingen inne. Regnet har gjort at det gror godt. Så dukker sannelig myggen opp i mars. Det hadde vi ikke tenkt på. Mygg i mars. Noe stort problem er det ikke, men går vi ut i skog og mark, så kommer de fram.

Ferskentrær i blomst
Det er dramatikk for tiden. Japan opplever katastrofe. Jordskjelvet skaker en hel verden. Bilder og film sjokkerer oss over de krefter som er i sving.
I Libya er det i krig nå. Jemen har fortsatt uro. Baharain er ustabil. Tunisia og Egypt her ennå lang vei å gå for å finne styreform som fungerer og som folk respekterer. Det er et jordskjelv dette også. Hvem kunne tenkt seg dette for et halvt år siden?

Vi har hatt besøk denne uka av personer som har arbeidfelt utover i regionen. Historier fortalt av folk som selv har opplevd forfølgelse og fengsel, kan man ikke bare skyve vekk. Det er helter i dag som lider urettmessig, blir misforstått og må betale en høy pris for sin trofasthet og overbevisning. Disse heltene kommer ikke på førstesider i aviser. De jobber heller i det stille og hjelper andre videre i livet. Noen har evner som brukes i film og andre medier.

Vestsiden av Kypros har mye fjell og daler. Mange flotte utsiktspunkt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar