lørdag 26. mars 2011

Uro og opprør

Nok en gang måtte en reise endres. Uroen i Midt-Østen utfordrer oss på sikkerhet både på oss selv og på våre samarbeidspartnere. Fra denne helg av måtte ledertrening i prosjektarbeid utsettes pga bomber og uroligheter rett i nærheten av kurslokalet. Det er leit for all forberedelse som er gjort og alle som har sett fram til dette, men nå er da virkeligheten slik her. Nytt tidspunkt må blinkes ut snart.

Mediearbeidet omfatter radio, TV og internett. Internett er stort og det vokser og brer om seg. Utrolig å se hvordan folk "lever på nettet". Mange sier at virkeligheten og venner på Facebook eller andre sosiale medier, er like stort og virkelig som "levende" venner. Generasjonen som bruker data og mobilen for alltid å være online, vil jo være bærere i samfunnene om kort tid. Derfor tar fler og fler organisasjoner dette på alvor og gjør noe. Dette gjelder ikke bare her i regionen, men over alt.

Jeg har aldri før sett skilt på en sti som viser en flukt rute. På vei til en foss, stod dette. Når jeg så på skotøy og klær enkelte gikk med, så kan jeg skjønne at noen må ha "escape route" tilbake. I bekker, myr og seig jord kan man ikke ha hvite tøysko og fine bukser.

Når flyet kommer innover Kypros, så ser det ut som om det går veier på kryss og tvers. Men mye av "veinettet" er branngater. Når det er tørke i flere måneder, er man redd for brann. Over topper og ned i daler er terrenget jevnet. Der kan man kjøre med 4WD og andre egnede kjøretøy. Øverst i et terreng, fins det ofte små hus for brannvoktere, såkalte "Fire outlook station".

På vei mot en topp i en branngate.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar