onsdag 6. juli 2011

Saltsjø


Litt ut av Limassol er det en saltsjø. Vi bestemte oss for å finne ut av den. Lørdag ettermiddag i steikende sol, men med en frisk vind, gikk vi. Saltsjøen vokser om vinteren og minker om sommeren. Det er ikke utløp på denne innsjøen. Heller vet jeg ikke om innløp, men noe tilsig er det nok. Likevel er det regntiden som fyller opp området med vann og når tørken kommer, damper sjøen nesten helt inn. Det flate store området rundt sjøen, blir lett å gå på. Både sand og vann er svært saltholdig.
Noen fugler liker seg i dette spesielle området, og det er flamingoene. De beiter på noen dyr som oppholder seg i saltvannet og sanden. Fuglene kommer utpå vinteren og er der ennå. Ellers er det ulike typer ender og vadefugler som holder til i denne spesielle biotopen.

I saltsanden er det lett å lage spor og de forsvinner nok ikke før neste regntid.

I Trodosfjellet starter denne uka en ungdomsleir. Vi har invitert ungdom fra bl.a Egypt til å delta. Ellers kommer det folk fra øya her og leiren varer nesten ei uke. Et flott tiltak som sveier ungdom sammen på en positiv måte.

Iran har vi lest mye om i det siste og vi har fått meldinger om fenglinger, dødsdommer og vanskeligheter for kristne. Også UD i Norge har fått øynene opp for at Iran er spesiell og vil vurdere søknader på nytt. Nå gjelder det å slå ring om disse og gjerne be myndigheter legge press på Iran på høyeste nivå. Det er viktig at slik informasjon kommer ut.
Nå er vi ikke mange på jobb. Ferien er over oss. Da blir det til at vi som er igjen, må gjøre "alt" når noe ekstra dukker opp. Og så har vi besøk av Oskar fra Sverige som leter etter bosted og bil før familien kommer flyttende hit i august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar