mandag 25. juli 2011

To ulike eksplosjoner.

Som skrevet om i to blogginnlegg, så eksploderte det på Kypros mandag 9. juni. Ulykken på militærbasen får stor innvirking på Kypros i lang tid. De mangler strøm og det tar tid å få det bygget opp igjen. Politisk er det noe uro.
Det var innledning på en to ukers tid der jeg skulle være alene.
Fredagen 22. mens jeg pakker, får jeg nyheten om ny eksplosjon, en terroreksplosjon i Oslo etterfylt av nyhet om skyting på Utøya. Vel hjemme lørdag, siger det inn hva om har skjedd. Omfanget er enorm. Idèen bak er helt tragisk. At det går an!!

Eksplosjonen på Kypros var ulykke
Oslo eksplosjonen var planlagt for å ramme.

Den første eksplosjon bringer uro, økonomiske- og politiske konsekvenser.
Den andre ser ut til å gi samhold og forkynning om håp.

Jeg tok en kjapp titt innom nettaviser etc. Heldigvis ser jeg at det er fjernet mye stoff som er ren visvas, stoff om kjendisers liv og utskeielser etc. Livet er mer viktig enn å måtte bli foret på slikt ikke bare i en krise som dette, men ellers også.

Dette berømte utsagent går nå over hele verden : "Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen." (ein venn av Stine Renate Håheim).  Det er tid for samhold i Norge.

Bildene er tatt fra fjelltur i går. Det regnet, var grått og mye vann i elver og bekker. Det kjentes flott. Noe av dette regnet og vannet, skulle de hatt på Kypros. Der er det tørt og avsvidd nå på sommeren. Bare der det er vanningssystemer, fins det grønne marker og plener.

Fra nå og fram til slutten av august, skal vi være hjemme på ferie. Det vil bli kontakt med kontoret på Kypros for nødvendige saker som dukker opp. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar